Tlačová správa: pán premiér, študenti stále čakajú na odvolanie poslankyne Šofranko z rady FnPV

0
1482

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) stále čaká na odvolanie poslankyne Šofranko z postu v rade Fondu na podporu vzdelávania, do ktorej ju ešte počas minulého roka vymenoval bývalý minister financií Igor Matovič (OĽANO).

Poslankyňa Šofranko zneužila svoju pozíciu poslankyne Národnej rady SR a obišla všetky nastavené procesy, aby dosiahla svoj politicky motivovaný cieľ. Počas zasadnutí rady FnPV zastrašovala nominantov ŠRVŠ a týmto spôsobom sa snažila zastaviť vymenovanie zvoleného kandidáta na riaditeľa FnPV, ktorý sa umiestnil v platnom výberovom konaní na prvom mieste.

„Pani poslankyňa Šofranko sa vyjadrila, že nemá problém odstúpiť. Kde je teda problém? Na čo čakáme? Ak má táto vláda v záujme počúvať mladých ľudí, prečo je taký problém odvolať jednu pani poslankyňu, ktorej pozícia je z právneho hladiska stret záujmov?” vyjadrila sa Zuzana Hozlárová, predsedníčka ŠRVŠ.

Podľa ŠRVŠ je jediná možnosť odvolať poslankyňu Šofranko, nakoľko koná protizákonne, keďže je členkou Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, ktorý má na starosti kontrolu Fondu na podporu vzdelávania a zároveň urazila svojim správaním právoplatne zvolených nominantov ŠRVŠ.

 Študentská rada vysokých škôl trvá na svojej požiadavke zo dňa 25. 01. 2023 a žiada od premiéra Hegera ako povereného ministra financií, aby poslankyňu Šofranko odvolal z rady FnPV. „Pánovi premiérovi sa pripomíname raz za týždeň. Vytrváme, až pokiaľ nedokáže, že mu záleží na názore študentstva,” dodala Hozlárová.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here