Tlačová správa: Študentská rada vysokých škôl bude pozorne sledovať náhradu Šofranko v rade Fondu na podporu vzdelávania

0
1422
Ocenujeme-odstupenie-poslankyne-Sofranko-a-situaciu-budeme-nadalej-pozorne-sledovat

Študentská rada vysokých škôl oceňuje rozhodnutie pani poslankyne Šofranko odstúpiť z funkcie v rade Fondu na podporu vzdelávania. “Oceňujeme rozhodnutie pani poslankyne Šofranko, ktorá sa vzdala svojej pozície v rade Fondu na podporu vzdelávania, nakoľko jej pôsobenie v tejto pozícii predstavovalo stret záujmov a svojimi krokmi tiež spochybňovala pozíciu študentských zástupcov,” vyjadrila sa Zuzana Hozlárová, predsedníčka Študentskej rady vysokých škôl.

Študentská rada vysokých škôl bude pozorne sledovať nomináciu na toto uvoľnené miesto, na ktoré by mal v súlade so zákonom o Fonde na podporu vzdelávania navrhovať zástupcu alebo zástupkyňu ministerstva financií poverený minister a predseda vlády Eduard Heger. Zástupcovia študentov veria, že so  správnym nominantom alebo správnou nominantkou ministerstva financii môže Fond na podporu vzdelávania naďalej zohrávať kľúčovú úlohu pri sociálnom zabezpečení potrieb študentstva.

Situáciu bude najvyššia študentská reprezentácia aj naďalej sledovať a trpezlivo čakať, kým prebehne nominačný proces. Študentská rada vysokých škôl zároveň verí, že poverený minister financií nominuje erudovaného odborníka z praxe, ktorý bude napomáhať napĺňať dlhodobý zámer fondu a svojím pôsobením v rade bude prispievať  k správnemu a spoločensky prospešnému chodu Fondu na podporu vzdelávania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here