QA final conference, KAS 2022

0
1310

Konvent akademických senátov (KAS) je konferencia každoročne organizovaná ŠRVŠ s cieľom budovania uvedomelej študentskej akademickej základne. Predsedníctvo ŠRVŠ takto poskytuje študentom akademických samospráv aktuálne informácie a vytvára novú platformu na diskusiu a vytváranie záverov z oblasti vysokoškolského vzdelávania, ktoré budú podkladom ďalšej práce študentskej reprezentácie.

Hlavnou témou tohtoročného KAS je Kreovanie študentských samospráv (v procese implementácie novely zákona o vysokých školách). Konvent akademických senátov 2022 patrí k úvodným podujatiam, ktoré budú pripravovať študentov na kreovanie študentských samospráv.

QA final conference 2022 sa bude konať v dňoch 29 – 31.8.2022 v Bratislave v rokovacej sále Národnej rady Slovenskej republiky.

V rámci prvého dňa KAS sa účastníci oboznámia so zmenami vyplývajúcimi z novely zákona o vysokých školách a zúčastnia sa interaktívnej práce v rámci workshopov zameraných na úlohu študentov v akademickej samospráve a v zabezpečovaní kvality. Druhý deň konferencie bude plenárnou časťou študentských zástupcov v priestoroch Národnej rady Slovenskej republiky za účasti významných hostí. V rámci druhého dňa sa budeme venovať zabezpečovaniu kvality na QA final conference.

Program podujatia: 

  1. Novela zákona o vysokých školách – zásadné zmeny pre študentov
  2. Správna rada a nominačné procesy
  3. Zapojenie študentov do tvorby vnútorných predpisov 
  4. Študentská samospráva na fakultnej úrovni
  5. Predstavenie Manuálu študentskej samosprávy 
  6. Zabezpečovanie kvality na vysokých školách – zapojenie študentov 
  7. Odporúčania ŠRVŠ k zabezpečovaniu kvality vzdelávania 
  8. Príklady dobrej praxe zo zahraničia (hostia z HÖOK, ESU, V4 – Damir Solak, Martin Hammerbauer, Horia Onita, Bendegúz Dibusz)

V prípade otázok neváhajte nás kontaktovať na studenti@srvs.sk alebo na telefónnom čísle podpredsedu Antona Cvika 0949 575 785.

Tešíme sa na vašu účasť!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here