Tlačová správa: Univerzitné majstrovstvá v elektronických športoch majú svojho majstra  

0
1925

Podujatie pod záštitou ministerstva školstva sa teší stále väčšiemu záujmu, e-športy sa dostávajú do popredia. 

Študentská rada vysokých škôl už po 4-krát udelila titul univerzitných majstrov v e-športe. Univerzitné majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch (UNI MSR) pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, vyvrcholili tento víkend. O postup do finálového víkendu bojovalo počas semestra viac ako 700 študentov slovenských vysokých škôl a okrem titulu univerzitného majstra ich motivoval i postup na medzinárodné univerzitné majstrovstvá University Esports Masters. Vo finálovom víkende sme mohli vidieť 4 najlepšie tímy a jednotlivocov, ktorí súťažili v herných tituloch: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive a Hearthstone. 

Hlavnú udalosť podujatia sa za MŠVVaŠ zúčastnil štátny tajomník pre šport Ivan Husár a prezident Slovenskej asociácie elektronických športov Karol Cagáň.

„I vďaka kontinuálnej podpore ŠRVŠ a partnerov univerzitného e-športu môžeme v poslednej dobe zaznamenať vznik študentských e-športových organizácií na každej väčšej univerzite, ktoré sa venujú kolektívnemu hraniu elektronických športov. V dnešnej dobe, kedy je e-športové prostredie stále zahalené do stigmy introvertov, či obéznych hráčov je táto aktivita kľúčová pre vytvorenie bezpečného komunitného priestoru bez nejakého strachu alebo šikany”, vyjadril sa podpredseda ŠRVŠ Anton Cvik. 

„Je radosť vidieť, že niektoré univerzitné e-športové organizácie na Slovensku sú profesionálnejšie a lepšie komunikujúce ako profesionálne organizácie. Pre nás je dôležité mať  pevné korene a naozaj pomáhať budovať komunitu od dola smerom hore, nie len veľké, pekné e-športové eventy ale máme tu aj udalosti ako UNI MSR, ktorých cieľom je vybudovať tú komunitu od nuly”, tvrdí prezident SAEŠ Karol Cagáň. 

Výsledky Univerzitných majstrovstiev letného semestra 2020/2021: 

League of Legends 

  1. Miesto – ESTUBA z Slovenská technická univerzita v Bratislave 

2. Miesto – EUBA Esport z Ekonomickej univerzity v Bratislave 

3. Miesto – UCM TEDI BEARS z Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave 

Counter Strike: Global Offensive

  1. Miesto – Comenius esport z Univerzita Komenského v Bratislave  

2. Miesto – ESTUBA z Slovenská technická univerzita v Bratislave 

3. Miesto – UNIZA Esports zo Žilinskej univerzity v Žiline 

Hearthstone

  1. Miesto – Patriq678 (Esport UPJŠ) z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach 

2. Miesto – marekkraj (UNIZA Esports) zo Žilinskej univerzity v Žiline  

3. Miesto – mhs z Vysoká škola Danubius  

V Bratislave 18.5.2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here