Na stretnutie študentov drevárstva a lesníctva prišlo 165 účastníkov

0
1636

Najväčšie stretnutie študentov lesníctva a drevárstva organizujú študenti Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO).

Liptovský Mikuláš 9. novembra (TASR) – Séria odborných prednášok, prehliadka závodov, návšteva Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene a mnoho iného bolo pripraveného pre celkovo 165 účastníkov podujatia Interfob 2017 Slovakia. Tí pricestovali z 18 európskych krajín. Najväčšie stretnutie študentov lesníctva a drevárstva organizujú študenti Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) a prebieha od pondelka 6. novembra do piatka 10. novembra striedavo v Liptovskom Mikuláši a vo Zvolene. Pre TASR to uviedol vedúci študentskej organizácie WoodenWorld (TUZVO) Ondrej Bajza.

Ako doplnil, momentálne sa koná už 28. ročník stretnutia a každý rok sa uskutočňuje v inej európskej krajine. „Okrem tradičných účastníkov zo severských a západoeurópskych krajín sa tento rok prvýkrát zúčastnia aj študenti z Ukrajinskej lesotechnickej univerzity v Ľvove,“ ozrejmil.

Študenti počas uplynulých dní absolvovali sériu prednášok o slovenskom drevárskom a lesníkom priemysle či najlepších výskumoch na TUZVO. Podľa slov Bajzu si účastníci stretnutia prezreli aj špeciálne pripravenú výstavu Slovenské umenie z dreva v Slovenskej národnej galérii (SNG) – Zvolenský zámok. „Navštívili tiež Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene a pozreli si pamätihodnosti Liptovského Mikuláša a okolitú prírodu,“ uviedol.

Súčasťou stretnutia boli aj prehliadky niektorých drevospracujúcich a lesníckych závodov. Vo štvrtok ešte prebieha v Liptovskom Mikuláši workshop. „Študenti v medzinárodných tímoch pracujú na projekte drevených áut. Večer ich čaká slávnostné ukončenie podujatia a galavečera,“ informoval vedúci WoodenWorld-u.

Interfob podľa neho pomáha vytvárať partnerstvá a spolupráce naprieč Európou a prepája študentov v odvetví lesníctva a drevárstva. Podujatie sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej rektorskej konferencie a rektora Technickej univerzity vo Zvolene Rudolfa Kropila a Študentskej rady vysokých škôl Slovenskej republiky.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here